Vastuullisuus

Uhallan vaatteissa ei käytetä ihmiselle ja luonnolle haitallisia PFC-yhdisteitä

Haluamme taata käyttäjillemme turvallisen ja ympäristöystävällisen pukeutumisen, joten Uhallan vaatteet ovat täysin PFC-vapaita. PFC:n sijaan käytämme ympäristöystävällisempiä ratkaisuja, kuten DWR- ja WR-käsittelyitä.

Ulkoiluvaatteet suojataan erilaisilla kemikaaleilla vedenpitäviksi sekä vettä- ja likaahylkiviksi. PFC-yhdisteet ovat ihmisen valmistamia aineita, joita ei esiinny luonnossa. Yhdisteet sisältävät hiiltä ja fluoria. Perfluorattuja yhdisteitä eli PFC-yhdisteitä käytetään ulkovaatteiden sisällä olevissa vedenpitävyyskalvoissa ja myös tekstiilien päällä vettä ja likaa hylkivissä käsittelyissä. PFC-yhdisteet voivat olla haitaksi ihmiselle ja ympäristölle, siksi vastuullinen vaatevalmistaja pyrkii löytämään muita vastuullisempia vaihtoehtoja vaatteen suojaukseen.

DWR- lämmöllä uudelleen aktivoituva käsittely

  • PFC- vapaa DWR-kylläste on kankaan pinnalla oleva kylläste, joka tekee kankaan pinnasta vettä- ja likaa hylkivän, vesi liukuu pois kankaalta, ilman että siitä imeytyy yhtään kankaaseen
  • DWR-kylläste tulee aktivoida aina uudestaan pesun jälkeen
  • Uudelleenaktivointi tapahtuu lämmittämällä vaatetta esim. kuivauskaapissa 60󠆶°C asteessa muutaman minuutin ajan tai vaihtoehtoisesti varovasti lämpökäsittely silitysraudalla matalalla lämmöllä (max 110°C), siten että vaatteen ja raudan välissä on pyyhe
  • Tuote on edelleen vedenpitävä, vaikka DWR- käsittelyä ei olisi uudelleen aktivoitu, koska tuotteessa on lisäksi vedenpitävä kalvo, mutta ilman uudelleenaktivointia kangas voi vettyä, jolloin tulee tunne märästä ja painavasta vaatteesta

WR- käsittely

  • WR- kylläste on kankaan pintaan siveltävä PFC- vapaa kylläste
  • WR- kyllästeen ansiosta kankaan pinnasta tulee vettä- ja likaa hylkivä, jolloin vesi valuu pois kankaan pinnalta kastelematta kangasta
  • WR- kylläste liukunee veteen, joten tuote tulisi käsitellä aika ajoin uudestaan WR- suihkeilla tai hoitoaineilla
  • WR-käsitellyissä tuotteissa kyllästysaineet ” voitelevat” kankaiden kuituja, vetoketjujen osia ja pikalukkoja siten, että kuluminen vähenee ja käyttö helpottuu ja nopeutuu

Sympatex – vedenpitävää ja hengittävää

100% kierrätetystä polyesteristä valmistettu Sympatex on vesitiivis kalvo, jolla on erinomainen hengittävyys. Sympatex on myös maailman ohuin kalvo, ja sen venyvyys on noin 300 %, mikä suo erittäin paljon liikkumisvapautta. Lisäksi Sympatex-kalvo on ympäristöystävällinen – toisin kuin muut materiaalit, se on 100 % kierrätettävä – ja erittäin mukava ihoa vasten.

Sympatex-kalvo ei sisällä huokosia, vaan se koostuu polyesteri- ja polyeetterimolekyylien ketjuista. Materiaalissa olevien vettä imevien komponenttien ansiosta materiaali absorboi iholla olevan kosteuden ja vapauttaa sen haihduttamalla kosteuden materiaalin ulkopuolelle. Mitä suurempi lämpötila- tai kosteusero kalvon sisä- ja ulkopuolen välillä vallitsee, sitä voimakkaammin tämä kosteudensiirto tapahtuu. Mitä enemmän hikoilet, sitä enemmän kosteutta kuljetetaan pois iholtasi.

Sympatex-vaatteet ovat erittäin helppohoitoisia! Koska kalvo ei ole tehty huokoisesta materiaalista, siinä ei ole tyhjiöitä, jotka voisivat tukkeutua liasta tai hiestä. Sinun ei siis tarvitse pestä vaatteita jokaisen käyttökerran jälkeen. Lisäksi vaatteet voidaan pestä turvallisesti säilyttäen niiden sataprosenttisen toiminnallisuuden.

GOTS, Global Organic Textile Standard

Uhallan puuvillatuotteet noudattavat GOTS-sertifikaattia

Global Organic Textile Stantard –sertifikaatti eli GOTS on luonnonmukaista tekstiilituotantoa edistävä kansainvälinen järjestö sekä mailman johtava luomutekstiilien sertifiointijärjestelmä, jonka tavoitteena on sertifioida tuotteen koko valmistuskaari raaka-aineen viljelystä tuotteen viimeistelyvaiheeseen.

GOTS-sertifikaatti on paljon muutakin kuin luomua; se takaa reilut työolot, ottaa huomioon ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin sekä kieltää lapsityövoiman käytön.

Lisäksi GOTS-sertifikaatti todistaa, että puuvillan kasvatuksessa ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita, tai keinolannotteita. Lisäksi väriaineille on säädetty tarkat myrkyllisyysrajat.

Minimoimme ympäristövaikutukset

Uhallan vaatetuotankoketju noudattaa maailmanlaajuista Bluesign®-standardia. Bluesign® on ratkaisu kestävään ja vastuulliseen tekstiilituotantoon. Sillä pyritään minimoimaan tekstiilituotannon ympäristövaikutukset sekä takaamaan kuluttajille mahdollisuus ostaa vastuullisesti tuotettuja tekstiileitä.

Ympäristövaikutuksiin, terveyteen ja tuotannon turvallisuuteen liittyvä maailmanlaajuinen hyväksymismerkintä bluesign® helpottaa kuluttajia ja toimittajia vakiinnuttamaan tekstiilien ympäristöä koskevat standardit vaarantamatta toimivuutta, laatua ja suunnittelua.

Toisin sanoen: Sen sijaan, että testataan vasta valmista tuotetta, bluesign® -standardi arvioi koko tuotantoketjua raaka-aineista aina valmiiseen tuoteeseen saakka. Tavarantoimittajien, valmistajien, jälleenmyyjien ja brändien täytyy käydä läpi tiukat testit täyttääkseen bluesign® -standardin kriteerit.

Bluesign System Partner
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00